Stedenbezoek

Op loopafstand van bushalte richting Arnhem en Apeldoorn (2 minuten)

Apeldoorn

Apeldoorn staat bekend om zijn stadsparken en zijn ‘groene’ karakter. Kenmerkend is de Apeldoornse huisjes-structuur, met veel monumentale en vrijstaande woningen en relatief weinig hoogbouw.
Winkelen, eten, drinken en als bezienswaardigheden onder andere:

  • Paleis het Loo
  • Apenheul
  • Coda museum

Meer informatie →

Arnhem

De stad staat internationaal bekend om de Slag om Arnhem: in de Tweede Wereldoorlog speelde Arnhem een belangrijke hoofdrol vanwege de luchtlanding en veldslag van de geallieerde troepen in september 1944, als onderdeel van Operatie Market Garden. Op verschillende plekken in de stad markeren monumenten de plekken waar tijdens de oorlog hevig werd gevochten.
Winkelen, eten, drinken en als bezienswaardigheden onder andere:

  • Nederland openluchtmuseum
  • Burgers zoo
  • Oorlogsmuseum

Meer informatie →

Deventer

Deventer is een van de oudste steden van Nederland. De stad is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente en is gelegen aan de rivier de IJssel. Deventer maakte in de middeleeuwen deel uit van het Hanzeverbond, een belangrijk Noord-Duits handelsnetwerk.
Winkelen, eten, drinken en als bezienswaardigheden onder andere:

  • Museum de waag
  • Dickens festival

Meer informatie →

Zutphen

De geschiedenis van Zutphen bestrijkt meer dan 1700 jaar. In die tijd is Zutphen uitgegroeid van een Germaanse nederzetting via een belangrijk machtscentrum rond 1000 en een succesvolle handelsstad rond 1300 tot een middelgrote stad anno nu.
Winkelen, eten, drinken en als bezienswaardigheden onder andere:

  • Boer kip
  • Bakkerij museum bij de warkensemolen en diverse galeries

Meer informatie →

Doesburg

Hanzestad Doesburg kent vele bezienswaardigheden, meer dan 150 monumenten en verschillende musea en ateliers. Het bekendste museum is het Lalique Museum, waar men de glaskunst van René Lalique kan bewonderen. VVV Doesburg organiseert regelmatig torenbeklimmingen en stadswandelingen in de historische binnenstad. Deze vinden standaard iedere zaterdag plaats. Tijdens vakantieperiodes is er vaker gelegenheid om mee te gaan met een gids. Regelmatig verlevendigen culturele manifestaties en festivals het gemoedelijke stadscentrum. Bekijk de data voor wandelingen, torenbeklimmingen én evenementen in de agenda op www.bezoekdoesburg.nl.

Zwolle

Zwolle ligt op ongeveer 35 minuten rijden van Loenen af. Je vind hier diverse winkel mogelijkheden en er zijn verschillende festivals.
Meer informatie →

B&B de 4 Seizoenen Loenen maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.