Bezienswaardigheden

Papierfabriek de middelste molen

Papierfabriek De Middelste Molen aan de Loenense Molenbeek maakt al sinds 1622 papier. Het is de enige papierfabriek in Nederland die nog papier produceert op waterkracht en stoom en nog in de oude staat bewaard is gebleven.
Meer informatie →

Beeldentuin B&N

De Beeldentuin is ca 6000 m2 groot en we zijn begonnen met de aanleg in 1996. Inmiddels is er een schitterende beeldentuin met veel bijzondere vaste planten en een grote waterpartij ontstaan. De beeldentuin ligt bijna tegen de bosrand aan en wordt omgeven door landbouwgrond van Natuurmonumenten.
Meer informatie →

Schaapkooi

Iedere morgen (m.u.v. de lammer periode) vertrekt de herder met de schapen omstreeks 9.00 uur vanaf de kooi naar de hei. Rond 16.00 uur zijn zij weer terug. Het is altijd een mooi gezicht om te zien hoe de herder met de hond(en) samenwerkt om de schapen bijeen te drijven.
Meer informatie →

Waterval Loenen

Loenen heeft de hoogste waterval van het land. De waterval heeft een verval van 15 meter. Deze is in de crisisjaren gegraven en het water komt uit in het Apeldoorn-Dierenskanaal. De spreng die het water levert, ontspringt in de bossen van het Schalter en bestaat uit twee delen, de Vrijenbergspreng en de Veldhuizerspreng. Deze zijn ieder ongeveer 6 kilometer lang.
Meer informatie →

Nationaal ereveld

Nationaal Ereveld Loenen is de laatste rustplaats van bijna 4.000 Nederlandse oorlogsslachtoffers: militairen en burgers. Zij verloren hun leven tijdens de Tweede Wereldoorlog of tijdens gewelddadige conflicten daarna – zoals in voormalig Nederlands-Indië of tijdens internationale (vredes)missies.
Meer informatie →

Erf de Groote modderklok

Op dit erf in Loenen op de Veluwe staat de deur altijd open. Wandel er rustig even rond. Hier kun je het heerlijke boerenleven opsnuiven, verschillende boerderijdieren bekijken en er is een theeschenkerij waar je kunt genieten van zelfgebakken appeltaart bij de boomgaard. Op de Groote Modderkolk komt zorg voor mens en natuur samen en is de inzet van vrijwilligers onmisbaar.
Meer informatie →

Kasteel ter Horst

Ter Horst is een kasteel ten noordoosten van het dorp Loenen, in de Nederlandse provincie Gelderland, aan de weg naar Klarenbeek. In 1557 heeft de toenmalige burgemeester van Arnhem Wynant Hacfort het kasteel laten bouwen.
Meer informatie →

omgeving, loenen, bezienswaardigheden, waterval, loenense waterval

B&B de 4 Seizoenen Loenen maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.